Pješaci traže da i oni plaćaju parking


Po principu šega nas je održala – njojzi fala ,danas objavljujemo i prvu šalu na račun parkinga. Šalimo se da ne bi skrenuli, il’ ne d’o Bog parkirli u z’o čas.

Danas i zvanično počinje naplata parkinga u Nevesinju od strane JP Komus Nevesinje i to po tarifi nekih od parkinga Evrope. (više šege na: https://bit.ly/3wJURjq ) .
Reakcije su šarolike.

Zgroženi prizorom blaznih i praznih ulica kao i stajališta na njima, pješaci zahtjevaju da i oni plaćaju karte za parking.

Građani Nevesinja očigledno nisu zadovoljni i nadaju se da bi Komus mogao smisliti bolji način kako da dođe do novca. Po mapiranim ulicama već se šuška da su se neki stanari zgrada ogranizovali i odredili koji su među njima najbrži kako bi krišom i bez kupovine karata mogli da ”skoknu” do Tropic-a ili Konzuma po namirnice za čitavu zgradu, i čitav mjesec.

Prizor jutros bio je prestrašan! Grad izgleda pusto i prazno, kumim vas bogom vratite auta evo i mi pješaci ćemo plaćat‘ ” riječi su srednjoviječnog pješaka jedne od tri ulice.

Posebnu muku muče lica koja posjeduju dva ili više vozila, pošto saznajemo da jedna ”povlastica” ne može važiti za dva vozila.

Ako bi parkiravali jedno na drugo, bi li onda važila jedna povlastica za bar dva vozila u istom vlasništvu” pitanja su lica sa čak pet ili šest vozila.

Mi poštujemo saobraćajnu stručnost lica koja su ovo osmislila, i duboko vjerujemo da se sve ovo zapravo radi ”za naše dobro”, kažu iz ulica koje nisu pogođene ovim nametima.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da su primljeni novi radnici koji bi vršili kontrolu naplate parkinga, pa se građani boje racija po šoping centrima, bankama ili čak kafanama kako bi se otkrili oni koji krišom krše ove razvojne mjere.


#izInboksa #šegaišuplja


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *