Porast inteligencije i bluda


Nakon što je kompanija Meta saopštila da bi aplikacije Facebook i Instagram mogle biti ugašene diljem Evrope, oglasili su se i brojni korisnici koji su ovu odluku pozdravili. U malim sredinama kao što je Nevesinje očekuje se nagli skok kolektivni nteligencije.

Dvije najpopularnije aplikacije kojima se danas služe sve generacije svakako su Facebook i Instagram. Osim što služe za razonodu i postavljanje fotografija, nekim korisnicima, a pogotovo korisnicama, one su i neki vid zarade. Za starije i iskusnije, predstavlja sredstvo informisanja i besplatne komunikacije.

S nama 20,unazadilo nas 40

Ipak, čini se kako se mnogi nisu uplašili života bez aplikacija koje su među nama prisutne gotovo 20 godina, a unazadile nas bar 40.

Idite slobodno, vrata su vam širom otvorena”, “Apsolutno nas ne dotiče, želimo svijet kakav je nekad bio”, “Koga briga? Pitanje je kakve koristi uopšte imamo od tih aplikacija. Zadiranje u privatnost ljudi i manipulisanje njima?”, neke su od reakcija.

Porast inteligencije

Ako ugase Facebook, prosječni koeficijent inteligencije u Evropi vjerovatno će porasti za 50″, napisala je jedna korisnica.

Bilo je onih koji su se složili i kako se ovim aplikacijama trebaju pridružiti i ostale.

Molim vas, idite. Povedite sa sobom i TikTok”, “Razočarana sam, a gdje su tu TikTok, Snapchat i ostale beskorisne aplikacije”, “Ne, ne. Volio bih da ugasite sve”, pisali su.

Iako su mnogi navikli na prisustvo Facebooka i Instagrama, složili su se kako život bez njih nije nemoguć.

Pad morala

Kao i prilikom drugih migracija, alternativne platforme udomaćiće veliki broj korisnika pa i one sa ovih prostora. Dok se na platformi “ne okupe svi koje znamo” možemo očekivati porast bluda i pad morala.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *