Potpisani ugovori sa nezaposlenim licima i poslodavcima


Demobilisani borci kojima su odobrena sredstva po programu “Zajedno do posla” potpisali su danas ugovore sa direktorom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslavom Vujičićem . Sredstva su odobrena za 143 borca za sta je obezbijeđeno ukupno 1, 7 miliona maraka.

Prema programu, Zavod za zapošljavanje zajedno sa Vladom Republike Srpske izvojio je po 10.000 KM , a predvidjeno je da se 70% iznosa isplati u ovoj i 30% u narednoj godini.

“Nezaposleni demobilisani borci pokazali su veliko interesovanje za program ‘Zajedno do posla’ i zato su dobili najviše sredstava za svoje poslovne ideje” rekao je Miroslav Vujičić , direktor ZZZ RS.

Nacelnik opstine Nevesinje Milenko Avdalovic rekao je da je ovo pun pogodak Zavoda za zposljavanje i Vlade RS i veliki podstrek za nezaposlene u jednoj maloj opstini kao sto je Nevesinje.

“Očekujemo da korisnici sredsva iskoriste da razviju lične biznise, poboljšaju uslove u poljoprivredi, povezu radni staž i da na druge načine ostvare svoje ideje i potrebe” istice Avdalović .

Korisnici sredstava kažu da su zadovoljni ovim programom i da je Vlada ovim ukazala postavanje i razum prema demobilisanim borcima. Smatraju da je ovo značajna pomoć za početak posla i poboljšanje uslova života .

Ugovor su danas potpisala i cetiri poslodavca u okviru programa “Podrška zapošljavanju u privredi” putem isplate podsticaja u visini uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje radnika.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *