Predaja dokumenata za prvi razred srednjih škola


Prijem dokumenata za upis u prvi razred srednjih skola Srednjoškolskog centra “Aleksa Šantić ” u Nevesinju bice obavljen 14. i 15. juna za učenike koji su ostvarili vise od 60 bodava iz osnovnog obrazovanja. Rezultati ce biti objavljeni dva dana kasnije, 17. juna.

Učesnici koji su ostvarili manje od 60 bodova moći i će da predaju dokumenta od 21. juna, a julski upisni rok trajace od 5 do 7 juna.

Srednjoškolski centar formiraće pet odjeljenja sa ukupno 120 učenika , za sta je saglasnost dalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Buduci srednjoškolci i moći će da biraju izmedju gimnazije, smjera poslovno – pravni tehničar i mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje.

Za upis srednje škole od dokumenata ucenicima ce biti potrebno: orginalno svjedocanstvo o zavrsenoj osnovnoj skoli, prijava za upis, izvod iz matične knjige rodjenih, diplomu “Vuk Stefanovic Karadzic”, diplomu za izuzetan uspjeh iz predmeta znacajnih za struku, diplomu za osvojeno prvo, drugo i trece mjesto na republickom ili nekom drugom takmicenju.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *