Preko 50.000 eur krio u pasatu


Klupko se razmotava


Dio Đokićevog “pasata” bio je prerađen u svojevrsni sef u kojem je on čuvao devize kada bi išao negdje, a koliko je zapravo novca na tom mestu bilo u momentu ubistva i pljačke za sada se samo nagađa.

Ono što se sa sigurnošću može reći jeste da je u pitanju suma od najmanje 50.000 eur, a sumnja se da je na tom mestu moglo da se nalazi čak i do 100.000 pa i 200.000 eur!

– Đokić je bio čovek starog kova. Uličnim dilovanjem deviza u Aleksincu počeo je da se bavi još devedesetih godina prošlog veka. Tada se sve završavalo na ulici, i dileri deviza su novac uglavnom držali u svojim automobilima koji su im bile pokretne “kancelarije”. Od tada mu je po svemu sudeći i ostala ta navika. Kada je dozvoljeno otvaranje menjačnica, on je među prvima počeo da radi menjački posao, ali poverenje u banke nije imao pa je zadržao stare navike i skoro sav svoj novac je uvek nosio sa sobom u autombilu kada bi negde išao. Zato ga nije ispuštao iz vida ni na tren. Kada nije on mogao da motri na auto, onda bi gledao neko od najbližih članova porodice – kaže izvor blizak “Blicu.”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *