Proslavljen zaštitnik škole, Sv. Roman Slatkopojac


Osnovna muzička škola “Sveti Roman Melod” proslavlila svog zaštitnika, Romana Slatkopojca. Tim povodom sinoć je u Domu kulture “Nebojša Glogovac” upriličen koncert profesora ove obrazovne ustanove.

Profesori

Učenici škole, njihovi roditelji i gosti uživali su u jednočasovnom izvođenju profesora klavira Branke Vukosav, Marije Mastilo, Maje Petijević i Želimira Pušonje, profesora harmonike Stefana Škorića i Nikole Kusmuka, profesorice violine Radmile Pešut, te profesorica pjevanja Dragane Budalić i Jelene Aničić.

Ovim koncertom profesori su željeli da se zahvale učenicima i njihovima roditeljima na dugogodišnjoj saradnji i podršci, istakla je direktorica ustanove Dragana Budalić.

Osnovana 2005. godine Osnovna škola “Sveti Roman Melod” i danas važi za jednog od najdinamičnijih kolektiva u Nevesinju koji koriste svaku priliku da poboljšaju uslove rada učenika i profesora.

Roman Melod , čije stvaralaštvo predstavlja vrhunac vizantijske himnografije, je zaštitnik muzike i muzičara. Ranom kanonizacijom i ubrajanjem u znamenite svece Istoka hrišćanska crkva je nagradila ovog umjetnika.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *