Pune ruke posla za Nevesinjeputeve, problemi sa elektro-distribucijomPrvi snijeg u Nevesinju pao je na Matijevdan, 29.novembra. Dan je počeo kišom , koja se pretvorila u susnježicu , a potom postepeno pretvarala u snijeg. Lokalno preduzeće Nevesinjeputevi imalo je pune ruke posla , i dan i noć, a sa problemima se suočilo Elektro-Nevesinje. Tokom noći temperature su se spustile do nekoliko stepeni ispod nule, a prvi problemi pojavili su se već u poslijepodnevnim časovima.

zastoj kamiona u Grepku

Jutros je soapšteno da su regionalni i magitralni putevi prohodni, a mehanizacija ovog preduzeća jutros je krenula prema područjima Trusine, Zijemalja i Luke. Problemi su kako se navodi na dionici Ulog – Klanci, zbog sniježnih nameta i preko 50 cm na morinskom prevoju. I taj nedostatak će biti otklonjen tako dana,

Dežurstvo od 24h uvedeno je na magistralnom putu MostarNevesinjeGacko, a prioritet će biti takođe one saobraćajnice kojima se odvija prevoz učenika.

Problemi sa električnom energijom

Više sela ostajalo je bez električne energije navode iz Elektro-Nevesinje. Punim kapacitetom radi se na otklanjanju kvarova uzrokovanih mokrim i teškim snijegom duž trasa pojedinih vodova.

Vedro nebo jutros

Uz blagu naoblačenost, u Nevesinju osvanulo je prilično svježe i vedro jutro sa temperaturom izmjerenom -4 u 06:30.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *