Riječi oca Slavka Lalovića : Ljudi, okrenimo se istinskim vrijednostima!


Društvene mreže juče su “gorile” zbog šokantnog snimka vršnjačkog nasilja i zlostavljanja učenika u učionici Osnovne škole “Risto Proroković” u Nevesinju.

Javnost je kao i uvijek “brza na obaraču” pogotovo kada se radi o osudama drugih. Dok se lokalni Forum bezbijednosti bavi pitanjem vršnjačkog nasilja u nevesinjskim školama, javnost se malo ili nimalo trudi da konstruktivno doprinese smanjenju odnosno eliminisanju ove negativne društvene pojave koja je, očigledno, uzela i previše maha.

U moru jučerašnjih objava , uglavnom osuđujućeg karaktera naišli smo na facebook objavu lokalnog paroha iz Nevesinja, oca Slavka Lalovića , i smatramo da svi treba da ove riječi usvojimo, a ne (samo) pročitamo. Stoga status prenosimo u cijelosti:

Svakodnevno čitam i slušam vijesti i pitam se da li je moguće da smo napravili ovakvo društvo. Učili smo u školama kroz koje smo sve podjele prolazili, nažalost, i sada je situacija ista. Uzor omladini su nam rijaliti zvijezde, škole se kupuju na svakom ćošku, dičimo se kako imamo mnogo hramova, a oni zjape prazni, jednostavno rečeno svugdje škripi. Hvalimo se kako smo bili u Delti ili nekom drugom tržnom centru, više od polovine stanovništva nikada nije posjetilo Studenicu, niti izrazilo želju da to učini. Ljudi, okrenimo se istinskim vrijednostim, učimo djecu da se ugledaju na slavne pretke. Sjetimo se riječi vladike Nikolaja Velimirovića, prazne duše, pa prazne i crkve. Gospode, pomozi nam, znam da je tvoja milost prevelika, urazumi i pomiluj svoja čeda!

otac Slavko Lalović

Amin.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *