ŠEŠELJ detaljno o potkupljivanju opozicije


Biračkom tijelu Vojislav Šešelj poznat je kao neprikosnoveni vođa radikala, a široj masi po svojoj pobjedi haškog tribunala i ismijavanja nadobudnih haških tužioca. Ono što se ne može osporiti jeste njegovo iskustvo i višedecenijsko bavljenje politikom.

Na gostovanju Happy TV, Šešelj je komentarisao trenutna politička dešavanja u Republici Srpskoj, ističući da je izdajnički sindrom nekih političara prisutan od davnina.

Govoreći o “političkim marionetama” Zapada na ovim prostorima Šešelj je izdvojio nekoliko opozicionih imena Srpske.
Lideru SDS-a Mirku Šaroviću zamjerio je još iz vremena kada je visoki predstavnik smijenio Poplašena Nikolu sa mjesta predsjednika Republike Srpske.

Šarović je jedva dočekao da zauzme tu fotelju umjesto da demonstrativno kaže da je Poplašen nelegalno smijenjen i da neće u takvu fotelju da ulazi. Dakle, taj izdajnički sindrom i dalje je tamo veoma aktivan“ riječi su Vojislava Šešelja koji na Mladena Ivanića iz PDP-a gleda onako kako do sad nismo imali priliku da vidimo.

Video

„Za Mladena Ivanića znamo otpočetka da je engleski čovjek, od kad se pojavio u potpunosti je engleski čovjek. Za Vukotu Govedaricu ja sam znao pred prošle izbore, i otuda moja snažna podrška Dodiku, da je američki čovjek i da je stalni abonent američke ambasade u Sarajevu. Imam i podatke, imam tačno njegove kontakte i sve ostalo. Sad je tim putem krenuo i Mirko Šarović“, dodaje Šešelj.

Šešelj primjećuje da su Amerikanci strpljivo ćutali i čekali ishod ujedinjenja srpskih političkih subjekata prije 3 mjeseca kada je došlo do masovnog protivljenja Inckovom nametnutom zakonu. Na osnovu toga, on smatra da je specijalni izaslanik predsjednika SAD-a Gabriel Eskobar bez dileme i razgovarao i vršio uticaj na političke strukture u Republici Srpskoj, zahtijevajući od njih da zastupaju političke stavove i interese Zapada.

„Oni bi žrtvovali interese Republike Srpske za ljubav vlasti. To je očigledno. Tu nema nikakve sumnje za Mladena Ivanića, nema nikakve sumnje za sadašnje rukovodstvo SDS-a. Otvoreno to kažem. Ovo neslaganje može da ima fatalne posljedice. Mislim da će to narod do kraja shvatiti i da će te stranke potpisati sopstvenu političku smrtnu presudu, da će na sljedećim izborima biti politički pokopane. Neće narod da glasa za izdajnike“, zaključuje Vojislav Šešelj.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *