Skandal u mostarskoj skupštini


Politika, pogotovo lokalna, će preći preko svega i oprostiće sve osim uspjeha, talenta i doprinosa zajednici. U tekstu je opipljiv primjera iz komšiluka, a po receptu jednog od prethodnika Milenka Avdalovića pod nazivom “ko si ti da radiš dobre stvari u zajednici?!

Prije dva dana Skupštinu Grada Mostara obilježile su budalaštine predstavnika HDZ-a i SDA. Predmet rasprave između ova dva bloka bila je najuspešnija plivačica ove države Lana Pudar.

Mostarski narod i “raja” priredili su doček kakav i dolikuje ovakvoj sportistkinji čestitavši joj na uspehu ostvarenom na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju.

SDA & HDZ vs Lana Pudar

Da sam narod i skupština ne misle i ne djeluju isto svjedoči i blokada prijedloga da nadležne institucije nagrade Lanu Pudar po osnovu fenomenalnih rezultata i izvrsne reprezentacije Grada i države .

Prijedlog da se nagradi Lana Pudar naišao je na neslaganje, pod izgovorom “da bi to bilo nefer prema drugim sportistima” i da je Lanaveć dvaput” nagrađivana.

Gradonačelnik spasio stvar

Gradonačelnik Mario Kordić sa druge strane kaže da je Lanin uspjeh najljepši adventski poklon, i zahvalio se roditeljima, trenerima i osoblju uključenom u Lanin istorijski pohod na medalje najvišeg ranga.

Grad Mostar će nakon osvojene istorijske bronze na Svjetskom prvenstvu nagraditi Lanu Pudar sa 10.000 KM, i to je, svakako, pohvalno.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *