Sjednica skupštine bez puno reality elemenata


Sjednica Skupštine Opštine Nevesinje uspješno je okončana bez previše elemenata reality-ja. Sve što je planirano uglavnom je i usvojeno, bez previše trzavica, dobacivanja, “grandanja” rukama i ostalog što smo navikli.

Glavna tema bila je pomoć djeci koja pohađaju osnovnu školu do V razreda u područnim jedinicama koja će po đaku iznositi 100 KM. Činjenica jeste da se ova tema direktno tiče novca, konkretnih iznosa i ciljeva i samim tim najviše je doprinijela učešču odbornika u diskusijama. Opozicija je kategorična da “opstanka sela nema” i da ova mjera neće, dati efekata”. Interesovanje odbornika za ovu temu pohvalio je i sam načelnik opštine. Ostale tačke nisu izazvale ni približno jednaku pažnju, te odbornici nisu previše marili za izlaganja i recitacije govornika već su svoje vrijeme posvetili mobitelu, pucanju selfija i rađanju novih (anti)koalicionih bromansi.

Sve manje i manje opozicionara

Baš kad smo mislili da je to maksimum što se tiče gubitaka u opoziciji, dolazi do novih transfera koji im baš ne idu u prilog. Nekog “vele rata” nije bilo, a što se tiče kolizije različito orijentisanih političkih subjekata iz Nevesinja dale su se primjetiti tenzije na relaciji SDS – SP, gdje je nepar opozicionih odbornika nastojao iznalaziti mane i nedostatke Kuljićevoj retorici i izlaganju. Tenzije su i u samoj opoziciji , pa je tako Vladan Savić kritikovan od kolega jer nije izustio par riječi kako bi sačuvao vrijeme kluba , a predsjedavajući vješto “iskulirao“dobacivanje iz klupe Šipovca. S druge strane “preveden” je još 1 opozicioni višebojac, što će tek biti tema lokalne javnosti i ogroman izazov opoziciji na predstojećim izborima.

Nevesinje dobija novu ustanovu

Nova ustanova u Nevesinju biće Dom Kulture “Nebojša Glogovac” na čijem čelu kao v.d. je postavljen SNSD-ov kadar Aleksandar Aco Vuković. Vuković je uistinu “čovjek od tog posla” za razliku od drugih danas dobrog procenta v.d direktora. Tako će do daljnjeg za razvoj turizma biti zadužen Darko Marić kao odgovor na ostavku svog partijskog kolege i rođaka Miroslava Marića.

Biser dana

Ne bi imao ništa protiv ni da budemo izrazito nerazvijena opština

Anto Šipovac, SDS


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *