(VIDEO) Snažne i inspirativne poruke osoba sa invaliditetom Nevesinja i Trebinja


Juče je Kulturnom centru u Trebinju obilježen Dan osoba sa invaliditetom sa veoma zanimljivim sadržajem, prodajnom izložbom i promo spotom. Program je nosio naziv “I mi smo tu”, sa jednom jasnom porukom : invaliditet me NE određuje.

U realizaciji Centra za koordinaciju i podršku lica sa invaliditetom Istočne Hercegovine juče je na jedinstven i krajnje privlačan način obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, a aktivnosti su upriličene u Kulturnom centru Trebinje.

Cilj je predstaviti sve naše mogućnosti

Branimir Tamindžija, predsjednik Centra za koordinaciju i podršku lica sa invaliditetom

Kroz izjavu za medije, Branimir Tamindžija je iznio čvrst i jasan stav da su osobe sa invaliditetom ravnopravan članovi u društvu, da i oni mogu “da privređuju i da zarađuju“. On je podsjetio javnost da se najveća integracija osoba sa invaliditetom izražava u zapošljavanju.

Mi želimo da kažemo svima da možemo da radimo, da hoćemo da radimo i da znamo da radimo!

Branimir Tamindžija

O barijerama i otklanjanju istih

Pored Branimira Tamindžije, za medije je govorila i Milica Ijačić, odbornica i borkinja za prava lica sa invaliditetom iz Trebinja. Ona je uputila snažne poruke javnosti.

Najveće su barijere u glavama, kad njih otklonio otklonićemo i arhitektonske

Milica IJAČIĆ

Prodajna izložba

U okviru obilježavanja Dana osoba sa invaliditetom upriličena je i prodajna izložba krajnje kreativnih radova članova Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničkoiz Trebinja. Više u samom video prilogu 👇


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *