SRBIJA POMAŽE NEVESINJU! Avdalović: hvala im do neba!


Jučerašnja najava višemilionske pomoći Republike Srbije za infrastrukturne projekte u četiri opštine u Republici Srpskoj posebno je obradovala stanovništvo Nevesinja. Pored Nevesinja, ova vijest obradovala je građane Kostajnice, Dubice i Drvara.

“Srećan sam kao Srbin i stanovnik Republike Srpske što su dvojica predsjednika Vučić i Dodik, prvi put u istoriji omogućili da pomoć iz Srbije ide sistematski i da se ni od koga ne krije.”

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović zahvalio se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku što se Nevesinje našlo među četiri opštine koje će Republika Srbija značajno pomoći.

Predsjednik Dodik juče je najavio da će zajedno sa predsjednikom Vučićem posjetiti Nevesinje i na licu mjesta sa rukovodstvom naše opštine razgovarati o projektima koji bi puno značili za Nevesinje u privrednom smislu”, izjavio je Avdalović .

Predsjednik Vučić je kazao da će pomoć biti usmjerena na putnu infrastrukturu, školske objekte, objekte kulture, kanalizacije. Naši projekti koje već imamo u planu se uklapaju u to, a neki od njih su rekonstrukcija objekta u centru grada u kojem je smještena Muzička škola, Narodna biblioteka, Gradska galerija i biće spomen soba”, kazao je Avdalović i napomenuo da će jedan od predloženih projekata biti i rekonstrukciju magistralnog puta prema Mostaru, do granice sa Federacijom BiH.

Milenko Avdalović

Načelnik ističe da su dva projekta već kandidovana prema Srbiji, a da će sa svojim saradnicima pripremiti i projekte poput kanalizacije u prigradskim naseljima, rekonstrukcije školskih objekata i ulica u gradskim i prigradskim naseljima.

Istorijski dobroj saradnji Republike Srbije i Republike Srpske svjedoči i Dom kulture Nebojša Glogovac” u Nevesinju, koji je u potpunosti rekonstruisan sredstvima Vlade Republike Srpske i Vlade Republike Srbije .

Srećan sam kao Srbin i stanovnik Republike Srpske što su dvojica predsjednika Vučić i Dodik, prvi put u istoriji omogućili da pomoć iz Srbije ide sistematski i da se ni od koga ne krije. Uvijek kroz istoriju pomoć iz Srbije je dolazila nekako krijući, dodvoravajući se Beču, Berlinu, Londonu, Moskvi. Ako su nam pomagali to je bilo krijući, ‘ispod žita’, a Vučić je prvi predsjednik Srbije koji je imao hrabrosti i političke drskosti da to radi javno, sistematski na očigled cijelog svijeta. Mislim da tako i treba da bude i zbog toga sam mu zahvalan do neba”, poručio je Avdalović.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *