Srednjoškolac ubio troje, a ranio sedmero i profesoricu


Srednjoškolac ubio troje, a ranio sedmero i profesoricu

Učenik druge godine srednje škole sa svega 15 svojih godina upucao je troje, a ranio 7 drugih učenika i učiteljicu u Oksfordu, Mičigen. Javnost Mičigena je grožena samo činjenicom 4 dana kupio polu-automatsko oružje, pištolj, kojim je ubio troje, a ranio sedam učenika i nastavnicu.

Koliko malo treba za tragediju govori i vrijeme trajanja incidenta. Radi se o intervalu od 5 minuta. Policija saopštava da pucač nije povrijeđen, a uhapšen je nakon što je spriječen da sa kalibrom od 9mm i 7 metaka prođe hodnikom.

Pištolj kupio otac

Za razliku od žrtava nastradalih, policija je odlučila da još uvijek ne otkrije identitet počinioca zlodjela, a saznaje se da je pištolj kupio njegov otac na oko 4 dana ranije.

High school

Klasifikacija

Ovaj najnoviji incident klasifikovan kao masovna pucnjava izazvao je ogromnu pažnju medija, a društvu se postavlja pitanje šta učiniti kako bi se obezbijedila osnovna sigurnost u školama. Stradali učenici su u rasponu od 14 do 17 godina, dok profesorica ima 47.

Motivi se u društvenim mrežama

Policija je saopštila da se tokom istrage pored uzimanja izjava sada “češljaju” i društvene mreže u potrazi za motivima. Takođe se navodi da nije bilo nikakvog znaka “upozorenja” odnosno naznaka da će se nešto ovakvo desiti, što govori o nepredvidljivosti srednjoškolaca ma gdje god se oni nalazili.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *