Šta dobija Nevesinje od posjete Dodika


Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će u opštinu Nevesinje stići tri do četiri miliona evra pomoći od Srbije koja će biti usmjerena u rješavanje višedecenijskih problema, poput asfaltiranja i stimulacije za nova radna mjesta.

Dodik je podsjetio da je ulaganje u Nevesinje dogovorio sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kroz program pomoći za tri opštine u Republici Srpskoj i jednu u Federaciji BiH.

“Ovdje se primijeti domaćinsko ponašanje i ova ekipa je imala cilj da napravi promjenu u ovom mjestu, a građani to mogu da vide kada su u pitanju infrastrukturni projekti. Potrebno je sve činiti da dođe do novih radnih mjesta i na tome radimo, te nastavljamo sa infrastrukturnim projektima”, rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Nevesinje.

Dodik je rekao da jedan tekstilni proizvođač iz Istočnog Sarajeva razmatra mogućnosti investiranja u Nevesinje sa čim bi se otvorio značajan broj radnih mjesta, te dodao da će u tom smislu institucije dati podršku.

On je naveo da je bolnica u Nevesinju postala prepoznatljiva te da takve projekte treba da prate i ulaganja u infrastrukturne projekte.

Dodik je zahvalio rukovodstvu opštine Nevesnje i nevesinjskom SNSD-u, navodeći da se ova stranka može ponositi sa radom i rezultatima u ovoj opštini.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da je danas razgovarano o projektima koji će biti realizovani u narednom periodu od sredstava Republike Srpske, te pomoći Srbije, među kojima je rekonstrukcija puta prema Mostaru i seoskih puteva, jer je razvoj sela strateško opredjeljenje opštine.

“Nastavljamo sa odgovornom politikom i saradnju sa vladama Srpske i Srbije, te nastojimo da svaku marku dobro utrošimo i budemo na usluzi svim građanima”, rekao je Avdalović.

Dodik je danas posjetio Nevesinje gdje se sastao sa rukovodstvom opštine, a razgovarano je o projektima koji će biti implementirani u narednom periodu.

Izvor : Trebinje Live


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *