Šta dobija Nevesinje od posjete premijera Viškovića?


Danas se u Nevesinju obilježava 146. Nevesinjska puška , što je povod za dolazak raznih funkcionera Srbije i Srpske u ovu malu nerazvijenu opštinu.

Sastanak, foto SRNA

Međutim, sastanci zvaničnika nisu bez ploda i ulijevaju nadu stanovnicima Nevesinja. Prema izjavama Predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića u narednih mjesec dana biće potpisan ugovor o izgradnji Hidroelektrane “Dabar” koja Nevesinju znači život. Još sinoć su stigle povratne informacije od strane kineskih investitora u Vladu Republike Srpske, a po potpisivanju detalji ugovora biće dostupni javnosti.

Nakon što se sastao sa načelnikom Nevesinja Avdalovićem, Višković je rekao da su se među temama razgovora našle i izgradnje vjetroelektrana na ovom području “Grebak” i “Hrgud“, od kojih će jedna naredne godine već biti na mreži.

Vlada Srpske ostaje privrženi da pomaže svim zajednicama, pa tako i Nevesinju.

-Vodimo računa o uravnoteženim ulaganjima i projektima koji su od životnog značaja za građane. Naša je želja da se Nevesinje razvija i da ljudi ovdje ostaju – ističe Višković.

Načelnik Avdalović je rekao da je sastanak podređen važnim projektima za ovu opštinu

– Sljedeće sedmice biće raspisan tender za rekonstrukciju regionalnog puta Nevesinje-Mostar do entitetske granice, što je od velikog značaja za Nevesinje – navodi načelnik Nevesinja.

Avdalović je pomenuo i ostale radove koji su u toku, a koji su dobili veliku podršku Vlade, kao što su prečistač vode na jezeru Alagovac koji se finansira sredstvima Vlade i EBRD-a, čiji završetak je planiran do kraja novembra.

Sastanku su prisustvovali i drugi akteri predstavnici : narodni poslanik Ilija Tamindžija, delegat u Vijeću naroda Republike Srpske Dragan Ristić, zamjenik načelnika opštine Bogdan Botić, predsjednik Skupštine opštine Nevesinje Momčilo Vukotić i potpredsjednik Sandra Kovačević, te predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Nevesinje Milosav Uljarević.

Višković je posle sastanka se uputio u selo Krekove kako bi prisustvovao obilježavanju ustanka naroda sa nevesinjskog kraja – Nevesinjske puške.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *