Tajne čišćenja četkica za šminku | Šminker od Kim Kardašijan


O čišćenju opreme za šminkanje, kao i o svemu drugom treba pričati sa najboljim. Problem sa kojim se šminker(ice) suočavaju prilikom čišćenja krije se u raznim hemikalijama koje nagrizaju vrhove i time skrnave ono čime zarađuju.

Sapun kao rješenje

Sapun svi znamo šta je, a njegova upotreba dosegla je vrhunac pogotovo u doba pandemije. Međutim, osim što se koristi za osnovnu svrhu dezinfekcije, pranja ruku i slično, šminkeri su sapunu našli novu namjenu.

Kako bi uštedili sredstva, a pritom obezbijedili dugotrajniji vijek četkica, šminkeri sapun koriste za čišćenje četkica kojim uljepšavaju i dovode u red mnoga lica.

Uz upotrebu modernih tehnologija, mnoge “cake” dostupne su običnim građanima, a pogotovo onima koji ambicioznije pristupaju svom poslu. Opet, riječ je o šminkerima(icama).

Čišćenje sapunom je svakako jedan od najpopularnijih načina, što će potvrditi i Mario Dedivanović u svojim izjavama za “Into the Gloss”. Mnogi su čuli za Kim Kardašijan, a rad na njenom licu proslavio je gore pomenutog šminkera.

On kaže da nakon što “opere četkice u vodi“, ključ je u nježnom trljaju četkica o antibakterijski sapun,čemu slijedi ispiranje toplom vodom. Tu nije sve. Slijedi još jedno pranje nekim od blažih šampona, potom cijeđenje i polaganje na meku tkaninu odnosno “sušenje“.

Ovim putem ćete na jeftin način voditi kvalitetnu brigu o vašim zlata vrijednim četkicama.

U videu iznad pogledajte su neke od načina čišćenja četkica koje potpisuje Bjuti Insajder.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *