Tradicija i solidarnost – obilježja humanitarne akcije u Nevesinju


Humanitarna akcija pod nazivom “Dobrota se nalazi u srcima ljudi” tradicionalno je organizovana i ove godine od strane Udruženja MS, Centra za socijalni rad, Opštine Nevesinje, Crvenog krsta i Srpske pravoslavne crkve u Nevesinju.

Pomoć, za 135 socijalno ugroženih visečlanih porodica i lica oboljelih od Multiple skleroze podijeljena je danas, pred najradosniji hrišćanski praznik – Božić.

FOTO : Radio Nevesinje

Kako kažu organizatori i donatori, cilj akcije je da sve porodice u Nevesinju osjete radost i u miru provodu praznik. “Humanirarnom akcijom obuhvaćeno je 135 visečlanih socijalno ugroženih porodica u osam gradova istočne Hercegovine.

Božićne veselice dobilo je 90 porodica kako bi bozićne praznike proslavili u radosti i veselju” istakao je Branimir Tamindžija, predsjednik Udruzenja Multiple skleroze istočne Hercegovine.

Direktor Centra za socijalni rad Goran Ivković kaze da “nečije malo, drugima znači mnogo” , što potvrđuje i ova humanitarna akcija koja se polako širi i u druge istočno – hercegovačke opštine. “Ova humanitarna akcija organizuje se već devet godina i izuzetno je zadovoljstvo biti jedan od organizatora, posebno što se broj porodica i opština obuhvaćenih pomoći iz godine u godinu povećava. Mislim da je ove godine možda i najprotrebnija, s obzirom na pandemiju i posljedice koje sa sobom nosi” naglašava Ivković.

Izvor: Radio Nevesinje
FOTO : Radio Nevesinje

Načelnik opštine Milenko Avdalović, pozdravio je spremnost sugrađana da podrže akciju humanosti i solidarnosti i zahvalio se donatorima, volonterima i aktivistima koji su omogućili da se akcija sprovede.

Sveštenik Slavko Lalovic naglašava da je najljepše kada se bozićni praznici proslavljaju suštinskom brigom o drugima.

Sektetar opstinske organizacije Crvenog krsta Branka Filmonović istakla je da ova tradicionalna akcija kruna mjeseca solidarnosti i pokazuje “da se sve moze kad se bratske ruke slože”.

FOTO : Radio Nevesinje

Humanitarna akcija “Dobrota se nalazi u srcima ljudi” koju su pokrenuli Hercegovci iz Kanade, a podržali zemljaci u Švajcarskoj, kao pomoć oboljelim od multiple skleroze, proširena je i na socijalno ugrožene višečlane porodice i održava se već devet godina zaredom.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *