Trebinje finansira neto plate za 50 pripravnika u privatnom sektoru u iznosu od 600 KM


Gradonačelnik Trebinja g.Mirko Ćurić

Vesele vijesti stižu iz Trebinja i jedan sjajan model podsticanja novih zapošljavanja. Naime Grad Trebinje odlučio se za finansiranje neto plata za 50 pripravnika koji će biti zaposleni u privatnom sektoru, naveo je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Nakon sastanka sa privrednicima u Gradskoj upravi, Ćurić je istakao da će iz gradskog budžeta biti obezbijeđena mjesečna plata od 600 KM , dok će na poslodavcu ostati obaveza snošenja doprinosa.


Izražavajući nadu da će se pripravnici pokazati kao vrijedni radnici i da će poslodavci ih prepoznati kao takve i samim tim zadržati u radnom odnosu i nakon 12 mjeseci, gradonačelnik navodi da će Grad u tom periodu snositi troškove neto plata.  Od oko 200 lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje „Biro Trebinje“ spremnih za obavljanje pripravničkog staža, prema riječim gradonačelnika, poslodavci će moći da izaberu 50 radnika u sklopu programa.

Gradonačelnik Ćurić je naveo da su zahtjevi svih  privrednika uvaženi. Takođe, prihvaćeni su i zahtjevi javnih ustanova i preduzeća, s tim da se u tom slučaju radi o volonterskom ugovoru, gdje će Grad snositi troškove doprinosa, što godišnje iznosi 1400 KM.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *