Turci u pohodu na Trebinje


Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i direktor kompanije Doa Consulting Mahmut Guven posjetili su Područnu privrednu komoru Trebinje, gdje su sa njenim rukovodstvom razgovarali o razvoju turizma i mogućnostima povezivanja hercegovačkih i turskih privrednik.

Košarac je informisao predstavnike kompanije Doa Consulting o turističkim potencijalima Trebinja i hercegovačke regije, te istakao da postoji prostor za unapređenje ovog sektora, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Kada je u pitanju turizam, poseban fokus stavili smo na mogućnost povezivanja Trebinja i Hercegovine sa regijom Kapadokija, koja je zahvaljujući prepoznatljivim vožnjama balonima, među vodećim turističkim destinacijama u Turskoj. Naš cilj je da unaprijedimo postojeće i razvijamo nove turističke sadržaje na ovom prostoru, kako bismo doprinijeli ukupnoj turističkoj ponudi Trebinja na zadovoljstvo domaćih i stranih turista ” istakao je Košarac.

Na sastanku je bilo riječi i o razvoju zdravstvenog turizma, s obzirom na povoljan geografski položaj Trebinja, infrastrukturu, broj sunčanih dana tokom godine, te mediteransku klimu u ovom regionu.

“Izgradnja aerodroma u Trebinju svakako predstavlja dodatni motiv za razvoj turizma i povećanje broja turista” naveo je Košarac.

Predstavnici kompanije Doa Consulting izrazili su zainteresovanost za privredni potencijal u Trebinju, sa naglaskom na investiranje u eksploataciju dekorativnog kamena i mermera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *