Uzbudljivo na domaćem terenu


Nakon veoma uzbudljive utakmice na domaćem terenu Velež je remizirao sa Slavijom iz Sarajeva rezultatom 2:2. Domaći su imali minimalnu prednost od 1:0 na poluvremenu i to od 24. minute golom Popovića iz jedanaesterca, međutim gosti su posložili svoje redove i u drugom dijelu igre postigli 2 pogotka i prešli u vođstvo od 1:2.

U samom finišu domaći su smogli snage da iz ovog duela izađu sa bar jednim bodom ,pa je tako u samom finišu Velež došao do izjednačenja od 2:2.

Kvalitet fudbala

U trećem kolu Prve lige RS, susret između Veleža i Slavije ostavio je snažan utisak na ljubitelje fudbala. Remi rezultatom 2:2 nije samo broj na semaforu, već i dokaz o visokom nivou kvaliteta fudbala u ovom takmičenju.

Igrači oba tima pokazali su strast, vještinu i sportski duh tokom svakog minuta meča. Napadi su se smjenjivali s brzim tranzicijama, a odbrane su se hrabro suprotstavljale protivnicima.

Golovi su bili rezultat preciznih udaraca i timskog rada. Ova utakmica pokazuje da Prva liga RS nije samo trampolin za mlade talente, već i platforma za vrhunski fudbal.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *