(VIDEO) Rasprava o otimačini Hrvatska – Srbija


Brojni srpski portali reagovali su na najavu da će Nikola Tesla biti na kovanicama od 50, 20 i 10 centi kada Hrvatska uvede evro kao službenu valutu.

Nakon što je premijer Andrej Plenković predstavio dizajn eura i centa koji će postati hrvatska nacionalna valuta, a na kojima se nalaze različiti dizajni, među njima i lik Nikole Tesle, pojavile su se brojne kritike iz Srbije. Podsjetimo, lik Tesle bit će na kovanicama od 50, 20 i 10 centi.

Novosti.rs tako pišu kako su “Hrvati besramno ukrali Nikolu Teslu”.

Ovo je još jedan u nizu sramotnih pokušaja Hrvata da ukradu Nikolu Teslu, kome su za vrijeme rata minirali spomenik u Gospiću, a sada ga stavljaju na svoju kovanicu – stoji u članku.

Napisao je da mu treba jer dizajnira ‘neke kovanice’.

Ukrao logotip

– Nastavak sage: “umjetnik” koji je pokrao sliku kune i osvojio glavnu nagradu na konkursu za hrvatske kovanice eura tražio je pomoć u grupi na fejsu, doslovno priznajući da je koristio sliku.

Internet je zaista divno mjesto, gdje edgy redditori samo čekaju da nekog tko se ogriješio narežu na tanke šnite. Očito je nedovoljan broj ljudi gledao Netflixov “Don’t f*ck with cats” – napisala je Vedrana Pribičević.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *