VRATI MOBITEL! Tuča učenika i profesora oko mobilnog (VIDEO)


Došlo je do žestoke rasprave između profesora i grupice drugara dok je on bio ispred table. U jednom trenutku, profesor je oteo mobilni telefon jednom od učenika i vratio se na katedru. Međutim, učenik je žestoko reagovao i pokušao da povrati svoj telefon, što je kulminiralo obaranjem učenika od strane profesora. Pročitajte više o dramatičnom incidentu koji se dogodio u učionici u Smederevu!

Kafanski u učionici

U cijelom ovom okršaju i otimanju oko telefona, učenik kreće da pada, ali uspijeva da ostane na nogama, te nastavljaju da se guraju i otimaju. Kako se vidi na snimku, profesor podiže prevrnutu stolicu i papire pale sa katedre u celom tom okršaju, ispravlja se, nakon čega se vidi kako učenik odguruje profesora ka tabli. Nastavnik se povlači i napušta učionicu.

Na snimku se jasno vidi dramatičan trenutak kada učenik gubi ravnotežu, ali uspijeva da se održi na nogama, dok se profesor podiže i pokušava da se izbori za svoju poziciju. Međutim, stolica prevrće papire sa katedre u tom haosu, a učenik nastavlja da se otima za svoj mobilni telefon, čak i odgurujući profesora prema tabli. Napetost raste, a nastavnik konačno napušta učionicu. Saznajte više o ovoj neverovatnoj situaciji koja je zgrozila javnost!

Ko je u pravu?

Profesori, kao i svi drugi građani, imaju pravo na zaštitu od napada i nasilja. U situacijama kada je njihova sigurnost ugrožena, mogu se obratiti za pomoć nadležnim institucijama, kao što su policija i pravosudni organi.

U nekim slučajevima, kao što je oduzimanje telefona učeniku tokom časa, može biti neophodno radi očuvanja discipline u učionici. Međutim, postupak koji je profesor izabrao u ovom slučaju je sporan i nije primjeren.

U svakom slučaju, nasilje ili agresivno ponašanje nikada ne bi smjeli biti prihvatljivi u bilo kojoj formi ili situaciji, a nastavnicima se preporučuje da se konsultuju sa svojim nadređenima i stručnjacima za obrazovnu psihologiju o tome kako najbolje da se nose sa situacijama koje ugrožavaju sigurnost i učenika i njih samih .