Vučiću najveće priznanje Nevesinja


Lokalni parlament ne prestaje da iznenađuje. Naime, Odluka nevesinjskog parlamenta da se najviše priznanje dodjeli Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije, izazvalo je brojne kontroverze u gradu. Povelja opštine za tkzv. „izuzetan doprinos razvoju grada“ biće dodjeljena nakon što je donirao 3 miliona eura za projekte u infrastrukturi, rekonstrukciji raznih ustanova ali i podršku privredi i osnovno – spas opštinskog budžeta.

Stanovništvo je vidno podijeljeno u vezi pomenute odluke, a dobar dio građana se pita zašto baš Vučić.

Iako Opština tvrdi da je novac javno i transparentno utrošen u projekte koji su ovaj grad preporodili, mnogi su skeptični.

„Bolje bi bilo da su novac dali građanima, a ne političarima“

smatraju mještani.

Ima i onih koji su oduševljeni, poput nekih preduzetnika koji kažu da „smatraju da je ovo pravi potez Opštine, daleko korisniji od ulaganja u bilo kakav pogon, tako da Vučiću hvala što nam je pružio ruku spasa“.

„Zašto baš Spasovdan, kakve veze ima Spasovdan“ i „Da li će sljedeća nagrada biti dodijeljena za Božić ili Vaskrs“ pitaju građani. Očigledno su mnogi zbunjeni ovim potezom jer se dešavanje planira za dan krsne slave opštine.

Nije ovo jedina odluka koja dijeli građane, ali je činjenica da je pokrenula brojna pitanja vezana za prave razloge o dodjelu ovog priznanja. Sve u svemu, vrijeme jedino može pokazati koliko će se ova odluka pokazati kao ispravna, ili neispravna.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *