“ZAJEDNO DO POSLA” 10.000 KM za 143 Nevesinjca


Za 140 demobilisanih boraca i troje djece poginulih boraca iz Nevesinja Zavod za zapošljavanje Republike Srpske odobrio je 1,43 miliona maraka. Sredstva je obezbijedila Vlada Republike Srpske kroz projekat „Zajedno do posla“.

Iz nevesinjskog Biroa za zapošljavanjeje potvrđeno da je Upravni odbor Zavoda odobrio dodatna sredstva za zapošljavanje 1332 lica u Republici Srpskoj. Precizirano je da će u okviru programa „Zajedno do posla“ 143 nezaposlena lica iz Nevesinja dobiti po 10.000 KM. Po broju odobrenih zahtjeva Nevesinje je u vrhu Republike Srpske.

U saopštenju se naglašava da su Vlada RS i Zavod za zapošljavanje RS i pored ekonomske krize izazvane pandemijom kovoda-19 zbog velike zainteresovanosti povećali sredstva za zapošljavanje demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i djece poginulih boraca. Dodaje se da su za sva lica iz Nevesinja koja su ispunjavala uslove javnog poziva odobrena sredstva.

Biro Nevesinje podsjeća da je prije dva dana raspisan Javni poziv poslodavcima za korišćenje sredstava po programu podrške zapošljavanju mladih – djece poginulih boraca sa visokom stručnom spremom u statusu pripravnika u 2021.godini i da će biti otvoren do 5. jula.

Izvor :Top Portal


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *