Zna li ministarka ko je svjetski šampion?


Ministarka porodice, mladih i sporta, Selma Čabrić, (socijalistička partija), nedavno je posjetila opštinu Nevesinje. Iako se mnogo pričalo o toj posjeti, nije se puno toga desilo.
Međutim, važno je napomenuti da njen dnevni raspored nije uključivao posjetu klubu borilačkih sportova koji je iznjedrio svjetskog šampiona iz ove zajednice, Janu Đerić, koja je ujedno i jedina osoba iz Nevesinja koju je odlikovao predsednik Republike. Nije to bio niti jedan direktor, ni funkcioner, ni preduzetnik već svjetski šampion i sportista Jana Đerić.

Zna li ministarka ko je svjetski šampion?


Tokom sastanka održanog u kabinetu načelnika prisustvovali su načelnik opštine Nevesinje, Milenko Avdalović, predsednik Skupštine opštine Nevesinje, Momčilo Vukotić, i Narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske, Ognjen Kuljić.

Kako su prenijeli mediji, ministarka se fokusirala na neke od projekata koji spadaju pod nadležnost Ministarstva porodice, omladine i sporta. Nadležnim treba prenijeti podatak da se svjetsko prvenstvo u oktobru mjesecu odvija u Portugalu, ako kojim slučajem ne znaju, na kojem će nastupiti i naša Jana Đerić.


“Naš plan je da stupimo u kontakt sa osobama koje direktno rade sa djecom i mladima kako bismo identifikovali stvarne probleme i njihove potrebe, i da pomognemo u njihovom rješavanju. Želimo da im pokažemo da institucije stoje uz njih i da će im pružiti potpunu podršku”,

S. Čabrić.


Prema riječima Čabrićeve, u narednom periodu će Ministarstvo porodice, mladih i sporta objaviti javni poziv za IRB kredite namenjene kupovini stambenih jedinica, posebno za mlade bračne parove koji ispunjavaju uslove. Podsjećamo da je prije 3 bio poziv za stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova, prilikom kojeg se evidentiralo nekih 70 mladih bračnih parova, međutim nakon evidentiranja ni poziv ni mlade više niko nije ni spomenuo.

Posjeta Udruženju “Moja Nada”


Ministarka je takođe posetila Udruženje roditelja djece i mladih sa posebnim potrebama “Moja nada”, prepoznatljivo po svojoj žustroj borbi za prava svojih članova . Poručila je svim porodicama u ovom udruženju, koje su u stanju potrebe, da se prijave za jednokratnu pomoć putem Udruženja. Podsjećanja radi, Udruženja “Moja Nada” snažno i u svom punom kapacitetu je stalo uz dječaka sa autizmom kome je obrazovanje otežano zahvaljujući tome što ga je prosvjetni kadar Nevesinja oborio na popravni , a potom i na godinu. Postavlja se pitanje kako se pri upisu nije znalo za dječakovo stanje, već je tada primljen u lokalnu Gimnaziju “bez problema”. Postoji tračak nade da će se i ministrica zauzeti za dječaka.

Savjet građana


Kratko i jednostavno, građani sugerišu čelnicima da drugi put neku ministarku malo bolje informišu o stanju u lokalnoj zajednici, pogotovo o onim stvarnim i opipljivim problemima. Nije grijeh ni spomenuti talente kakvi se rađaju i žive u Nevesinju, a čije su šanse za uspjeh umanjene neodgovornim rukovođenjem.

Posjeta FK Velež


Ministarka Čabrić je svratila i do FK “Velež” Nevesinje i čestitala im ulazak u Prvu ligu Republike Srpske. Tom prilikom im je poklonila simbolične fudbalske lopte.
Važno je napomenuti da odsustvo ministarke Čabrić iz posete klubu borilačkih sportova, koji je iznedrio svetskog šampiona i jedinu osobu koju je odlikovao predsednik Republike, postavlja pitanja o podršci vlade takvim dostignućima u zajednici. Nije tajna da su troškovi FK Velež znatno porasli ulaskom u Prvu ligu RS, te postoji nada će svoj doprinos daljem razvoju nevesinjskog fudbala dati i ministarstvo. Napominjemo da je u protekloj godini pored Kikboks kluba, fudbalski klub ostvario najveći uspjeh.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *