Zvaničnici Srpske i Srbije povodom obilježavanja 146. Nevesinjske puške


Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srpske, Opštine Nevesinje i Opštinske boračke organizacije danas se obilježava 146.godišnjica Hercegovačkog ustanka poznatog kao Nevesinjska puška.

Visoki funkcioneri Srpske i Srbije, premijer Radovan Višković, narodni poslanici, ministri, diplomate, predstavnici boračkih organizacija i načelnici istočno-hercegovačkih opština.

U selu Krekovi nadomak Nevesinja, kod Spomenika u 11h služiće se parastos, a nakon toga će biti položeni cvijeće. Organizatori su najavili i odgovarajući kulturno-umjetnički program.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović ne krije zadovoljstvo što se u obilježavanje ovako značajnih događaja iz istorije srpskog naroda uključila i Srbija.

On je podsjetio da je inicijativu za zajedničko obilježavanje pokrenulo Udruženje Nevesinjaca u Beogradu, ali i da je pominjanja ideja da se u proslavu Nevesinjske puške uključi i Crna Gora.

“Ovo je godina kada su posebno aktivirane veze Srpske i Srbije što je najbolje osjetilo Nevesinje kroz značajnu finansijsku pomoć” ističe Avdalović izražavajući zahvalnost za bratsku podršku Srbije. Ovom prilikom Avdalović je pozvao učesnike Otadžbinskog rata, javne radnike, omladinu, učenike i sve građane da danas dođu u Krekove i učestvuju u obilježavanju ovog važnog istorijskog događaja.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *